دسته‌بندی نشده

چرا مدام احساس خستگی می کنید؟

احساس خستگی دائمی یک پدیده شایع در ایران و البته در جهان است. بسیار پیش می آید که به دلیل خواب ناکافی و یا فعالیت بیش از حد احساس خستگی و ضعف کنید اما منظور ما اکنون خستگی بی دلیل است. این خستگی مزمن را بیش از 80 درصد مردم جهان تجربه کرده اند و شما هم ممکن است که از آن مستثنی نباشید. در این مقاله قصد داریم علت خستگی و روش های درمانی آن را خدمت شما عرض کنیم. پس با ما همراه باشید.

علت احساس خستگی به شکل دائمی چیست؟

علت خستگی دائمی می تواند ناشی از دلایل متعددی باشد. از جمله اینکه ممکن است بدن شما با کمبود ویتامین ها و املاح معدنی روبرو باشد. در این زمان مصرف یک مولتی ویتامین با کیفیت راه چاره شما خواهد بود. البته این خستگی می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد.

به طور کلی، دلایل خستگی بی دلیلی که همیشه حس می کند هم می تواند ریشه جسمانی و هم ریشه روانی داشته باشد. برای شناسایی این موارد در ادامه با ما همراه باشید.

احساس خستگی دائمی

کم خونی دارید

یکی از مواردی که می تواند علت خستگی شما باشد، کم خونی است. کم خونی علاوه بر مشکل فوق، سبب سرگیجه و سردرد هم در فرد می تواند باشد. بستگی دارد که میزان کمبود بدن شما به چه میزان باشد. به هر حال نشانه شایعه ای که این مشکل در بدن شما ایجاد خواهد کرد، احساس ضعف و خستگی به شکلی دائمی است.

برای درمان این مشکل می تواند از دارو های حاوی آهن، فولیک اسید و ویتامین ب 12 استفاده کنید. این ترکیب به عنوان ترکیب خون ساز معروف است و می تواند معضل فوق را به طور کامل در شما برطرف نماید.

به تیروئید مبتلا هستید

تیروئید غده ای در بدن است که وظیفه تنظیم سوخت و ساز سلول ها را بر عهده دارد. به همین دلیل است که بهم خوردن فعالیت این غده سبب بروز مشکل خستگی و ضعف در شما خواهد شد. قابل ذکر است که تیروئید سبب می شود که میزان اشتها در فرد هم کاهش پیدا کند، فرد از نظر روحی عصبی بوده و درد های ماهیچه ای به سراغش بیاید.

می توان گفت که بهترین راه برای تشخیص مشکل فوق انجام آزمایش و تشخیص پزشک است. بنابراین بهتر است که بدون نظر پزشک اقدام به مصرف دارو برای درمان تیروئید نکنید.

بدن کم آبی دارید

با اینکه پزشکان مدام توصیه می کنند که در طول روز مقدار معینی آب بنوشید، اما تقریبا اکثر افراد به آن بی توجه هستند. همچنین اسهال، استفراغ و تب می تواند بدن شما را به سرعت در معرض کم آبی قرار دهد. بدیهی است که نوشیدن آب کافی می تواند درمان کننده مشکل خستگی و ضعف برای شما باشد.

تعادل قند خون ندارید

میزان قند خون در بدن شما با ترشح انسولین اتفاق خواهد افتاد. گاهی اوقات، بهم خوردن تعادل هورمونی سبب می شود که بدن شما با مشکل خستگی و ضعف روبرو شود. البته نیاز نیست که نگران ابتلا به انسولین باشید. زیرا در اکثر موارد این عدم تعادل هنوز به مرحله انسولین نرسیده است. اما اگر نسبت به آن بی توجه باشید، قطعا در ادامه نیاز به انسولین پیدا خواهید کرد.

در همین راستا بهتر است که مصرف شیرین کننده های خود را به شدت محدود کنید. در این میان فرقی هم در شیرین کننده های طبیعی با شیرین کننده های مصنوعی نیست. زیرا هر کدام از آنها ممکن است شما را در معرض ابتلا به دیابت قرار دهند.

علت احساس خستگی

مشکلات گوارشی

اگر مشکل خستگی و ضعف شما با نفخ، دل درد و سو هاضمه همراه است، باید به آن مشکوک شوید. زیرا در برخی موارد مشکلات گوارشی دلیل اصلی احساس خستگی و ضعف است. باید توجه داشت که مشکلات گوارشی می تواند بر روی روان شما نیز اثر منفی بگذارد.

برخی از مشکلات گوارشی مانند مشکلات کبدی هم البته تقریبا بدون نشانه هستند و با آزمایش مشخص می شوند. در خصوص ابتلا به مشکلات این چنینی، مصرف شیرین کننده ها، گلوتن و آنتی بیوتیک ها را باید به شدت کاهش دهید.

سبک زندگی بی تحرک

امروزه کار های اداری تقریبا اکثر افراد را به سمت سبک زندگی بدون تحرک کشانده است. این سبک زندگی یکی از دلایل اصلی خستگی و ضعف شما خواهد بود. اینکه شما ساعت ها در پشت میز بنشینید، به تدریج آسیب های مختلفی را به بدن شما وارد خواهد کرد.

روزانه چند  دقیقه پیاده روی یا ورزش کردن می تواند برطرف کننده مشکل خستگی و ضعف در شما باشد.

به افسردگی مبتلا هستید

همانطور که گفته شد، افسردگی و سایر مشکلات روانی می تواند علت خستگی و احساس ضعف در شما باشد. جدا از سبک زندگی و حوادثی که می تواند شما را در معرض این بیماری قرار دهد، عوامل دیگری هم در این خصوص دخیل هستند.

مصرف غذا های فرآوری شده، دخانیات، الکل، شیرین کننده ها و البته اعتیاد به کافئین از آن دسته مواردی است که می تواند افسردگی را در افراد تشدید کند. بنابراین اگر وضعیت روحی مناسبی ندارید، بهتر است که مصرف این ترکیبات را کاهش دهید. لازم به ذکر است که مصرف مستمر امگا 3 می تواند در بهبود وضعیت شما اثر مستقیمی داشته باشد. همچنین در این خصوص بد نیست که با بازنگری در عادت های بد زندگی، به شاد بودن خود کمک کنید.

استرس بالایی دارید

ابتلا به استرس از آن دسته مواردی است که تقریبا بخش های زیادی از بدن شما را به خود درگیر خواهد کرد. این مشکل می تواند علت خستگی در شما نیز باشد. استرس بالا تاثیر منفی بسیاری بر روی بدن شما می گذارد که اگر به آن توجه نکنید در بلند مدت حاد تر هم خواهد شد. به همین دلیل پیش از اینکه دیر شود باید به فکر راه چاره ای برای آن باشید.

مصرف دارو های آرامبخش و ضد اضطراب، دوری از عوامل استرس زا و مصرف مداوم امگا 3 از آن دسته مواردی است که برای کاهش استرس به شما توصیه می شود. بهتر است که به یک روانشناس هم مراجعه کنید و مشکلات خود را با وی در میان بگذارید.

چند نکته مهم در خصوص علت خستگی

  • گاهی اوقات مصرف برخی دارو ها سبب احساس خستگی در افراد می شود. بدیهی است این خستگی دائمی نخواهد بود و با اتمام مصرف، انرژی شما به حالت عادی باز خواهد گشت.
  • طبق یافته های پزشکان، مدتی حضور در مقابل نور آفتاب یکی ازروش های افزایش انرژی و کاهش خستگی است. پس این روش را هم حتما امتحان کنید.
  • کاهش مصرف غذا های فست فودی و بسیار چرب را حتما در دستور کار خود قرار دهید. فشار بیش از حد به کبد یکی ازدلایل بروز خستگی است. بهترین روش برای رهایی از آن، تغییر سبک غذا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *