جوش صورت مشکلی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. جوش های صورت اثرات منفی بسیاری بر روی ظاهر شما می گذارند و زیبایی شما را تحت اثر منفی قرار می دهند. به طوری که ممکن است موجب کاهش اعتماد بنفس و بروز التهابات بر روی پوست شوند. دلایل بروز جوش صورت بسیار متفاوت هستند. همچنین روش های متعددی برای درمان آن وجود دارد. در این محتوا با شناسایی دلایل بروز این عارضه، راهنمایی های لازم را برای درمان جوش صورت خدمت شما ذکر خواهیم کرد. پس تا پایان با ما همراه باشید.
علت بروز جوش صورت را بشناسید!
دلایل بروز جوش صورت گاهی اوقات به مشکلات درون بدن مربوط می شود. گاهی اوقات هم سبک زندگی نادرست دلیل بروز این جوش ها است. بنابراین برای درمان این جوش ها باید حتما به دلایل بروز آنها آشنایی کامل داشته باشید تا روش های موثر را به کار بگیرید.
علت اول: دلایل هورمونی
اختلالات هورمونی که در بدن رخ می دهد، شاید اولین دلیل برای جوش صورت در افراد باشد. این اختلالات گاهی اوقات در دوران خاصی رخ می دهد. گاهی هم مصرف یک داروی خاص موجب بروز این مشکل در صورت شما می شود. در بانوان، بروز جوش های صورت به دلایل هورمونی معمولا امری متداول تر است. مشکلات هورمونی که در دوران قاعدگی در بانوان رخ می دهد، گاهی اوقات اصلی ترین علت جوش های صورت است. همچنین در دوران یائسگی، بهم ریختگی های هورمونی زیادی در بدن رخ می دهد که می تواند دلیل بروز جوش های پوستی باشد. بنابراین اگر به این مشکلات دچار هستید، شاید بروز جوش صورت اتفاق غیر قابل پیش بینی نباشد.
از جمله شرایطی که جوش صورت به دلایل هورمونی رخ می دهد، دوران بلوغ است. نوجوانان در این دوران در شرایط خاصی قرار دارند و ترشح هورمون های مختلف در بدن موجب بروز جوش های پوستی می شود. طبق یافته های پزشکان، جوش های این دوران از سن بلوغ شروع شده و معمولا تا 25 سالگی ادامه دارند. بنابراین با گذر از این دوران جوش های بلوغ برطرف می شوند.
علت دوم: مشکلات کبدی
کبد به عنوان یکی از اندام های مهم بدن، وظیفه تبدیل قند به چربی، تنظیم عملکرد سلولی و البته تصفیه مواد غذایی مصرف شده را بر عهده دارد. کبد دارای نقش های مهمی است که بر روی سلامتی شما اثرگذار است. یکی از دلایل بروز جوش های پوستی به خصوص در ناحیه صورت، مشکلات کبدی است. اگر کبد شما دچار اختلال در عملکرد شود، گاهی ناراحتی خود را به شکل بروز جوش های پوستی نشان می دهد.
از مهم ترین مشکلات کبدی، کبد چرب است. کبد چرب در زمانی رخ می دهد که بافت های چربی در این عضو تجمع پیدا کنند. کبد چرب گاهی اوقات به شکلی خفیف و گاهی به شکل حاد تر در بدن رخ می دهد. مهم این است که به فکر درمان کبد باشید. همچنین ممکن است بیماری های دیگری مانند سیروز کبدی نیز گریبان کبد شما را بگیرد. مشکلات این دست نیز گاهی اوقات به شکل جوش های پوستی به خصوص جوش در نواحی اطراف لب خود را نشان می دهند.
علت سوم: تغذیه نادرست
تغذیه نادرست از جمله عادت های بد است که ممکن است دلیل بروز جوش های پوستی به خصوص در ناحیه صورت شما باشد. قابل توجه است که مصرف غذا های بسیار شیرین یا چرب از جمله دلایل بروز جوش های پوستی است. همچنین گاهی اوقات مصرف غذا های با طبع گرم نیز از دلایل بروز جوش های پوستی است. به هر حال اگر بدن شما سازگاری با غذا های این گروه نداشته باشد، شاید مشکل خود را به شکل جوش صورت نشان دهد.
علت چهارم: آلودگی های سطح پوست یا ترشح بیش از حد سبوم چربی
آلودگی های سطح پوست ممکن است موجب بروز جوش های پوستی شود. طبیعتا حضور طولانی مدت در خارج از منزل موجب تجمع آلودگی ها بر روی پوست می شود. همچنین هنگامی که در خارج از منزل حضور داشته باشید، رادیکال های آزاد بیشتری به پوست شما برخورد می کنند و این امر سبب بروز جوش و پیری پوست می شود. پس اگر شما از افرادی هستید که وقت زیادی را در جامعه و در محیط باز می گذرانید، بهتر است پاکسازی پوست خود را به شکل جدی تری دنبال کنید.
از طرف دیگر هم ترشح بیش از حد غدد چربی ساز پوست موجب بروز جوش های پوستی می شوند. برخی از افراد به دلایل ژنتیکی و یا محیطی ممکن است غدد چربی ساز به شدت فعالی داشته باشند. اگر پوست شما هم چربی بالایی دارد و به فکر درمان جوش های پوستی هستید، شاید بهتر باشد به فکر کاهش ترشح سبوم چربی شوید.
یکی از دلایل ترشح بیش از حد سبوم چربی پوست، استرس زیاد است. استرس آثار منفی بسیاری بر روی بدن شما می گذارد. پس اگر شما فرد مضطربی هستید، بهتر است تا دیر نشده فکری برای کاهش اضطراب خود کنید.
علت پنجم: حساسیت های پوستی
حساسیت های پوستی به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد. گاهی اوقات حساسیت به لوازم آرایشی ممکن است موجب بروز جوش های پوستی شود. در این راستا استفاده از لوازم آرایشی مطمئن تر و در برند های مرغوب شاید راهی باشد که شما را از شر این مشکل رها کند.
در برخی موارد، حساسیت پوست به نحوه اصلاح و از بین بردن موهای زائد نیز می تواند از دلایل بروز جوش های پوستی باشد. اگر شما از ژیلت یا تیغ برای اصلاح موهای زائد استفاده می کنید، شاید بروز جوش های پوستی در نواحی مذکور امر دور از ذهنی نباشد. بنابراین بهتر است که روش خود را در این خصوص تغییر دهید تا شاهد کاهش جوش های ناشی از این امر باشید.
چگونه جوش های صورت را از بین ببریم؟
روش های مختلفی برای درمان جوش های صورت وجود دارد. شاید یکی از بهترین روش های درمان جوش صورت، استفاده از شوینده های آرایشی باشد. در این خصوص تونر های ضد جوش متعددی وجود دارند که می تواند مورد استفاده شما قرار گیرد. تونر ها با پاکسازی مناسب پوست و کمک به کاهش فعالیت غدد جوش زا، نقش فعالی در این خصوص ایفا می کنند.
محصولات ضد جوش هم در این راستا می توانند به کمک شما بیایند. یکی از این محصولات، محصولات برند نوآکنه می باشد. این برند همانطور که از نام آن هم مشخص است، به طور تخصصی در جهت درمان و از بین بردن جوش های پوستی تولید شده اند. بنابراین می توانند مورد استفاده شما قرار گیرند.
امر قابل توجه دیگر در این خصوص، استفاده از مکمل های درمان جوش می باشد. یکی از مشهور ترین محصولات در این خصوص، پانژل می باشد. این محصول در دو نوع 5 درصد و 10 درصد تولید شده است و به عنوان یکی از کارآمد ترین محصولات در این زمینه شناخته می شود. عملکرد مثبت و تاثیرگذار این محصول موجب شده است که تقریبا هر مصرف کننده ای از آن رضایت داشته باشد.
روش درمان جای جوش
جای جوش معمولا به شکل ناهمواری های پوستی، التهابات و قرمزی خود را نشان می دهد. در حقیقت جدا از علت بروز جوش و روش های حل آن، معضل دیگر پیشروی شما، ترمیم جای آن است. البته در این خصوص هم ما راه حل قابل قبولی برای شما داریم. استفاده از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید به عنوان یک راهکار مطمئن برای درمان جای جوش و کاهش التهابات است. برخی از لوازم آرایشی حاوی سالیسیلیک اسید عبارتند از:
- ژل لایه بردار سبوما آردن حاوی 2% اسید سالیسیلیک است و در از بین بردن جای جوش می تواند بسیار اثرگذار باشد. این محصول قابلیت پاک کنندگی بالایی دارد و در تمیز کردن پوست شما اثرگذار خواهد بود.
- صابون سالیسیلیک اسید نو آکنه دقیقا همان محصولی است که سالیسیلیک اسید را به شکل مستقیم در تماس با پوست شما قرار می دهد. این محصول با لایه برداری منحصر بفردی که از روی پوست شما انجام می دهد، پوستی صاف و درخشان را در اختیار شما قرار می دهد.
- پن مایع بنزویل واش دئو دراگ به همراه 2% سالیسیلیک اسید است. این محصول بنزویل پروکساید و سالیسیلیک اسید را در کنار هم دارا است که یک ترکیب استثنایی برای درمان جوش و جای آن است.
چند تکنیک برای رهایی از جوش صورت
شستشو با آب گرم: آب گرم یا ولرم می تواند در کاهش جوش های پوستی موثر باشد. توصیه می کنیم که از آب سرد کمتر استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که مقدار استاندارد شستشوی پوست روزانه حداکثر دو مرتبه است. شستشوی مداوم پوست نه تنها موجب کاهش جوش های پوستی نمی شود، بلکه موجب افزایش آن نیز خواهد شد. چرا که سبوم چربی ساز را به فعالیت بیشتر تحریک می کند.
هرگز با آرایش نخوابید: تماس طولانی مدت لوازم آرایش با پوست موجب بروز جوش های پوستی در بانوان می شود. البته توصیه می کنیم که برای پاکسازی آرایش خود از شیر پاک کن های معتبر استفاده کنید. همچنین پد های آرایش نیز می تواند گزینه مناسبی برای استفاده باشد.
به جای استفاده از کرم پودر، از ضد جوش های رنگی استفاده کنید: کرم پودر دارای فرمولاسیون ویژه ای است که گاهی سبب بروز جوش های پوستی برای شما می شود. همچنین اگر پوست شما با ترکیبات کرم پودر ناسازگاری داشته باشد سبب بروز جوش های پوستی می شود. بهترین تکنیک در این زمان، جایگزین کردن کرم های ضد جوش رنگی با کرم پودر است. از جمله محصولات قابل توصیه به شما عزیزان، کرم های ضدجوش رنگی ژیناژن است که با کیفیت قابل توجه خود، نظر شما را نیز به خود جلب خواهد کرد.
چند نکته قابل توجه
- تغذیه خود را رعایت کنید: رعایت تغذیه می تواند سبب جلوگیری از بروز جوش صورت شود. تغذیه مناسب یک روش مطمئن برای بالانس هورمونی است و می تواند اختلالات این دسته را برای شما برطرف کند. البته با توجه به خاص بودن برخی اختلالات هورمونی، پیشنهاد می کنیم اگر علت جوش های صورت شما این امر است برای درمان آن حتما نظر پزشک را جویا شوید.
- از ورزش غافل نشوید: ورزش یک راه مطمئن برای درمان کبد چرب، دفع چربی های اضافی و سلامتی است. البته از دوش بعد از ورزش هم غافل نشوید تا به این ترتیب جوش های پوستی را در صورت خود کاهش دهید.
- بهداشت را رعایت کنید: یکی از متداول ترین دلایل بروز جوش صورت، آلودگی صفحه گوشی است. شما روزانه با تلفن همراه خود تماس برقرار می کنید و صفحه گوشی را در هنگام مکالمه به صورت خود می چسبانید. همین امر ساده یکی از دلایل بروز جوش است. پس بهتر است که از تمیز کردن آن غافل نشوید. همچنین شستشوی مداوم روبالشتی هم از دیگر روش های کاهش جوش صورت است.