دسته‌بندی نشده

Pms چیست؟ روش های درمانی آن را بشناسید.

سندروم پیش از قاعدگی که به عنوان PMS هم شناخته می شود، یکی از مشکلات رایج در میان بانوان است. طبق تحقیقات گسترده، تقریبا اکثر بانوان با این مشکل مواجه می شوند. در حالت عادی این مشکل شاید آنچنان پیچیده و خاص نباشد اما در برخی موارد، ممکن است سبب بروز علائم شدیدی در فرد گردد. در این زمان است که بانوان به پزشک مراجعه خواهند کرد. با توجه به رایج بودن مشکل فوق، بهتر است که اطلاعات خود را در خصوص این عارضه افزایش دهید تا بتوانید به شکل هوشمندانه تری با آن برخورد کنید.

PMS چیست؟

هنگامی که این مشکل در یک زن رخ می دهد، ممکن است فرد را نگران سلامتی خود کند. با این حال قابل ذکر است که سندروم پیس از قاعدگی طی یک سیکل مشخصی در بدن بانوان رخ می دهد. این به آن معناست که با پایان دوره مورد نظر، به پایان خواهد رسید و شخص می تواند به زندگی عادی خود ادامه دهد. این دوران حدود 14 روز پیش از دوران قاعدگی در بدن رخ خواهد داد. البته در برخی افراد ممکن است این مدت کمتر نیز باشد.

تاکنون آزمایش خاصی برای PMS شناسایی نشده است. برای شناسایی معمولا پزشکان دو سیکل قاعدگی را درنظر می گیرند و بر اساس این مدت زمان، مشکل را شناسایی می کنند. با این حال شناخت این سندروم در بدن شاید چندان هم سخت نباشد. به شرطی که علائم آن را بشناسید.

Pms چیست؟

علائم سندروم پیش از قاعدگی در بدن چیست؟

علائم pms در بدن به دو بخش علائم جسمی و علائم روحی تقسیم بندی می شود. علائم جسمی این مشکل شامل درد در ناحیه سینه ها، بروز جوش های صورت، احساس خستگی و ضعف و البته برخی مشکلات گوارشی است. البته فرد ممکن است با سردرد یا حالت سرگیجه نیز روبرو شود.

علائم روحی این مشکل در بانوان نیز شامل احساس افسردگی، زودرنجی، عصبانیت و البته عدم تمرکز است. به طور کلی بانوان معمولا در این دوران تمایل بیشتری به گوشه گیری دارند و بیشتر نیز گریه می کنند. با این حال باید این نکته را نیز توجه داشتد که معمولا بانوان با تمامی این مشکلات مواجه نمی شوند. بلکه با تعدادی از این علائم روبرو می شوند.

علائم فوق نیز معمولا همیشه شدید نیست. بلکه در اکثر مواقع به شکل بسیار خفیف در بانوان دیده خواهد شد. البته گاهی نیز شدت این علائم به حدی است که فرد را از گذران یک زندگی عادی باز می دارد.

علت بروز سندروم پیش از قاعدگی

برای بانوانی که به PMS مبتلا هستند، شناخت علائم بروز این مشکل نیز بسیار مهم است. تاکنون با اینکه آزمایشات گوناگونی نیز توسط پزشکان انجام گرفته است، اما با این حال علت دقیق بروز سندروم پیش از قاعدگی همچنان معلوم نیست.

یکی از دلایل اصلی بروز pms در بدن، کمبود هورمون سرتونین در مغز است. سرتونین یکی از هورمون های بسیار مهم است که در انتقال پیام های عصبی نقش دارد. این هورمون ممکن است در اثر تغذیه ناسالم، مصرف دخانیات، مشروبات الکلی و در نهایت امر به دلایل ژنتیکی در بدن شما کاهش پیدا کند. بنابراین از دلایل بروز این سندروم در بانوان کمبود هورمون فوق است.

از طرفی دیگر، افسردگی نیز ممکن است منجر به بروز pms در بانوان گردد. البته طبق تحقیقات، افسردگی دلیل اصلی این سندروم نیست اما در وقوع آن می تواند نقش گسترده ای داشته باشد. حتی این مشکل روحی در افراد هم می تواند نشانه های PMS را تشدید نماید و این امر هم در جای خود قابل توجه است. در این خصوص استرس هم یکی از مواردی است که در تشدید مشکل فوق تاثیرگذار است.

PMS

روش های درمانی pms

معمولا استفاده از دارو های درمانی pms می تواند به عنوان یکی از روش های مطمئن برای درمان یا کاهش نشانه های این عارضه در بدن باشد. برخی از دارو های درمانی pms در بدن عبارتند از:

  • قرص پی ام اس 50 فارما لایف بدون شک کاربردی ترین محصول در زمینه تسکین سندروم پیش از قاعدگی است. این محصول در جهت تسکین و درمان pms ساخته شده است. این محصول موجب می شود اختلالات روحی و جسمی در نتیجه سندروم فوق به تدریج برطرف شود تا در نهایت به طور کامل درمان گردد.
  • روغن گل مغربی: طبق پژوهش هایی که تاکنون صورت گرفته است، روغن گل مغربی می تواند تا حدودی در تسکین علائم سندروم قبل از قاعدگی موثر واقع شود. البته نکته قابل توجه در این خصوص، این است که نقش این ماده در درمان pms به شکل صد در صدی نیست. با این حال اثرات ماده فوق نیازمند پژوهش های بیشتر در زمینه پزشکی است.
  • قرص ماستودینون بیونوریکا: به عنوان یکی از دارو های قوی در زمینه تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی کاربرد دارد. البته قابل توجه است که این قرص اختلالات هورمونی پیش از قاعدگی و در زمان قاعدگی را نیز بهبود خواهد بخشید. بنابراین به عنوان یکی از محصولات کاربردی در این خصوص می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
  • قرص کلیمادینون بیونوریکا نیز اختلالات هورمونی در دوران قاعدگی را به میزان قابل توجهی تسکین خواهد داد و طبق گفته مصرف کنندگان بر سندروم پیش از قاعدگی نیز تاثیرگذار است. با این حال تاثیرات قرص ماستودینون بیونوریکا بر مشکل فوق به شکل محسوس تری است.

روش های توصیه شده در طب سنتی برای درمان pms

  • ورزش کردن به عنوان یکی از روش های سنتی در زمینه درمان و تسکین pms می باشد. در این خصوص انجام ورزش هایی نظیر یوگا نیز موثر تر است.
  • در طب سنتی معمولا از دمنوش های گیاهی برای درمان مشکلات در حوزه pms استفاده می شود. دمنوش های گیاهی بهار نارنج، دارچین، زنجبیل از جمله این موارد هستند.
  • تغذیه سالم نیز به عنوان اصول تسکین عارضه فوق اهمیت دارد. با این حال قابل ذکر است که اگر ویتامین ها و مواد معدنی در بدن شما دچار کمبود است، استفاده از مولتی ویتامین ها می تواند یاری کننده شما باشد.

pms

چند نکته قابل توجه

  1. بروز pms با شروع قاعدگی یا بارداری متوقف خواهد شد. همچنین این سندروم در دوران یائسگی نیز متوقف خواهد شد. بنابراین مششخص است که تغیرات هورمونی در بانوان در درمان یا تشدید این عارضه بسیار موثر است.
  2. استرس یکی از عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سندروم پیس از قاعدگی و یا حداقل تشدید آن است. بنابراین اگر شما هم از افرادی هستید که در معرض استرس شدید قرار دارید، افزایش حالت آرامش و دوری از عوامل استرس زا می تواند یکی از روش های درمانی برای شما باشد.
  3. در درمان pms ابتدا به فکر تسکین باشید. زیرا همانگونه که گفته شد، اکثر بانوان با این عارضه دچار هستند اما به دلیل ناچیز بودن علائم، اثرات آن حس نمی شود. روش هایی که در این مقاله ذکر شد می تواند تسکین دهنده این عارضه برای شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *